Bucataria regionala abruzzese

Timbal abruzzo
 

Ingrediente:

20 clatite,sos de carne mixta sau carne macinata,3 mozzarelle,parmezan sau cas de oaie,ulei de masline,besciamella
Clatite:
Pentru fiecare ou 1 lingura de faina,1 praf de sare,apa cit e necesar (nu lapte)

Besciamella : se face un sos alb de consistenta medie(ca o smintina) din ulei si faina

Sosul de carne:

Se face cu ulei de masline,un catel de usturoi,jumatate de ceapa mica tocata,un morcov mic taiat in doua, se toaca  o bucata de picior de frunza de telina  se aureste putin in ulei,cind sau inmuiat putin se adauga carnea care se rumeneste f putin.Cind carnea e rumenita se sfumeaza cu un sfert de pahar de vin alb si dupa cca un minut se adauga sucul de rosii,se lasa la foc mic pina carnea e coapta si sucul are o consistenta semideansa.
Intr-o tava de aragaz inalta se pune putin sos(daca ati folosit carne mixta se desface carnea in fisii) cit acopera fundul tavii,se aseaza un rind de clatite,peste clatite punem un rind de sos,un rind de mozzarella taiata felii sau cubulete,cu o lingura punem citeva linguri de besciamella(sosul alb),si un strat de parmezan razuit,continuam cu straturile clatite,sos,mozzarella,besciamella,parmezan pina terminam toate ingredientele si ultimul strat trebuie sa fie de clatite,sos si ultimul de parmezan. Se baga la cuptorul incins la 180° cca 35 minute pina cind se rumeneste putin deasupra.

Nessun commento:

Posta un commento