Retete pasta

Pasta cu rosii cherry  2 pers        


Ingrediente: rosii cherry, ulei de masline,un sfert de ceapa mica,frunze de busuioc,un pic de sare, cca un sfert de pahar de vin alb,spaghetti 200gr
Mod de preparare
Se pune la incalzit uleiul de masline cit acopera fundul tigaii adaugind ceapa taiata julien,cind ceapa se inmoaie putin se adauga rosiile cherry spalate i taiate in doua.Se lasa la foc mic pina rosiile se inmoaie si lasa suc,se termina de gatit cind apa din rosii incet,incet se absoarbe si se formeaza un fel de crema (cca 10 min) a
,la coptura terminate se adauga frunzele de busuioc rupte bucati.
 
Pasta con ragu (sos de rosii cu carne)
 

Ingrediente:200 gr de tagliatele( un fel taitei ),carne macinata 200gr,ceapa,1 frunza de telina doar piciorul,1 morcov mic,suc de rosii sau rosii in bulion(pelati),ulei de masline,parmezan razuit.

Intr-o tigae inalta se pune uleiul de masline cit se acopera fundul tigaii,cind uleiul  incepe sa se incalzeasca se adauga ceapa care se  caleste putin,pe rind se adauga carnea macinata,telina,morcovul,cind carnea incepe sa schimbe putin culoarea se sfumeaza cu putin vin alb se lasa cca 1 minut pe foc mic si se adauga sucul de rosii se lasa la foc mic amestecind din cind in cind pentru cca 35-40 min,cind sosul incepe sa se lege un pic e gata.Se fierb spaghetele in apa cu sare,cind apa clocoteste se pun spaghetele la fiert.......pasta in general nu trebuie fiarta prea mult trebuie sa ramina intreaga si un pic dura(all dente).
 Cu ragu se pot folosi mai multe feluri de pasta tagliatelle,rigatoni,bucatini etc.


Pasta cu mazare




Ingrediente:200gr pasta(paccheri,ditalini,conchiliette),250 gr mazare congelata sau la cutie,100-150 gr sunculita afumata,ceapa,ulei de masline,ardei iute,sare



 Mod de preparare:

intr-o tigae se pune uleiul de masline,ceapa,ardeiul iute taiat bucatele,se calesc putin si se adauga sunculita cubulete,cind sunculita s-a rumenit putin se adauga mazarea scursa de apa,daca e nevoie adaugati un pic de apa de la fierberea pastei,sarea.Cind mazarea e coapta se ajunge pasta fiarta se coace 2 min impreuna cu salsa de mazare.Se serveste garnita cu o frunza de busuioc.

Pasta cu vinete si rosii



Ingrediente: 2oogr pasta (penne rigate)1 vinata,ceapa,usturoi,ardei iute,ulei de masline,2-3 frunze de busuioc,rosii proaspete sau rosii in bulion,sare,parmezan


Mod de preparare:

Se caleste in ulei de masline ceapa,usturoiul,ardeiul iute si vinetele taiate cubulete,cind s-au calit bine se adauga rosiile taiate si se termina coptura pina cind sosul devin putin des, se sareaza.
Pasta se fierbe si se amesteca cu sosul de legume,se serveste cu parmezan....In sosul de legume trebuie sa se vada bucatelele de legume.

Nessun commento:

Posta un commento