retete feluri doi

Parmigiana de vinete:
 
Ingrediente: 4 vinete mari,2 mozzarelle sau cas de vaca (nu proaspat),50 gr parmezan razuit,ulei de masline ,suc de rosii,faina.  si ou pentru inpanat.


Mod de preparare: Vinetele se taie felii potrivit de groase se sareaza si se lasa cca 2 ore sa lase apa din ele,se scurg de zeama neagra se inpaneaza cu ou si faina si se prajesc in ulei.Se pregateste un sos lent  simplu cu suc de rosii,ulei,ceapa si se incepe sa se aseze in tava pt cuptor mai intii un strat de sos de rosii,unu de vinete,mozzarella sau casul taiate felii sau cubulete si ultimul parmezanul razuit,se continua cu straturile in aceeasi ordine de inainte  pina se termina vinetele ultimul strat parmezanul razuit.Se baga la cuptorul incalzit la 180°-200° pt 30 de min pina se gratineaza deasupra.

  Tortino de alici



 Ingrediente:700 gr de alici,sardine etc proaspete sau desarate,usturoi,ulei de masline,piine putin mai veche 3-4 zile,sare,lapte,lamiie.
  Mod de preparare:Se pune la marinat pestele cca 1/2 ora in lamiie sau otet,intre timp se face inpanatura cu miezul de piine citeva linguri de ulei,usturoiul taiat felii subtiri,patrunjel.Intr-o tava unsa se aseaza un rind de peste asezat pe spate si se umple cu pesmetul condimentat de mai sus,se aseaza un alt strat de alici si se termina cu pesmetul.Se baga la cuptorul preincalzit la 180°-200° pentru cca 20 min deve esere rumenit deasupra.

Carne alla pizzaiola



Ingrediente:

Nessun commento:

Posta un commento