Pasta in general este de 3 feluri pasta uscata cu ou,pasta fara ou, pasta proaspata sau pasta umpluta; Pasta uscata se foloseste in general zi de zi, in schimb pasta proaspata cu ou se foloseste pt felul intii duminica,de sarbatori e un tip de pasta uzat saltuar si pt faptul ca este mai satioasa,deci mai grea la stomac.
Pasta uscata sau "pasta secca"
In general pasta uscata se face cu un tip de faina de griu care se numeste griu dur.Particularitatea griului dur este aceea ca in timpul fierberii pasta isi pasteraza forma si consistenta....asa zisa coptura "all dente". In general cind se fierbe pasta petnru a avea coptura justa "all dente" trebuie respectat timpul de fierbere care este scris pe confectiune,de multe ori se poate scurge pasta si 1 min inainte depinde de formatul pastei.
Tipi di pasta
Paccheri
Linguine Buccatini
Pastine
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() 90 - FILI D'ORO |
Nessun commento:
Posta un commento