venerdì 9 marzo 2012

Incepem cu tipurile de paste,coptura si modul de servire.
Pasta in general este de 3 feluri pasta uscata cu ou,pasta fara ou, pasta proaspata sau pasta umpluta; Pasta uscata se foloseste in general zi  de zi, in schimb pasta proaspata cu ou se foloseste pt felul intii duminica,de sarbatori e un tip de pasta uzat saltuar si pt faptul ca este mai satioasa,deci mai grea la stomac.


 










 Pasta uscata sau "pasta secca"
 In general pasta uscata se face cu un tip de faina de griu care se numeste griu dur.Particularitatea griului dur este aceea ca in timpul fierberii pasta isi pasteraza forma si consistenta....asa zisa coptura "all dente". In general cind se fierbe pasta petnru a avea coptura justa "all dente" trebuie respectat timpul de fierbere care este scris pe confectiune,de multe ori se poate scurge pasta si 1 min inainte depinde de formatul pastei. 


 Tipi di pasta
         Rigatoni                 Fusilli                               Penne rigate                           Calamarata
                                         Spaghetti                         Tagliatelle
Paccheri


           Linguine                                                                   Buccatini



                              Pastine




01 - LENTINE




02 - OCCHIONI




03 - FIORI DI SAMBUCO




04 - QUADRUCCI




20 - PISELLINI




22 - PUNTINE




23 - PUNTETTE




24 - STELLINE




26 - RISONE




27 - OCCHI DI PERNICE




28 - ANELLINI




30 - CORALLINI




31 - AVE MARIA




32 - DITALINI




33 - DITALINI PICCOLI




34 - DITALINI RIGATI




36 - DITALI RIGATI




37 - CHIOCCIOLINE




38 - CHIFFERINI RIGATI




40 - CHINESINI
 
90 - FILI D'ORO 

Nessun commento:

Posta un commento